Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Irodai papírhulladékból ajándék? Mondjuk Anyák napjára?

2018. április 23. - GreenLAB

A mindenki számára jól ismert, már feleslegessé vált nyomtató-fénymásoló papírba lehel új életet egy magyar startup. A papírt összegyűjtik és feldolgozzák, virágmagokkal, fűszernövények magjaival keverik össze, és bonbon formákká alakítják. Innen is a nevük: Seed Bonbon vagyis magbonbon.

facebook_head2.jpg

A kis formák -  melyeket elsőre sokan valódi édességnek, szappannak, fürdőgolyónak és más hasonló finomságnak gondolhatnánk-, nemcsak egyfajta papír újrahasznosítási eljárás végtermékei, hanem örömszerző ajándékok. De hogyan? A magbonbonokat díszes csomagolásban bármilyen alkalomra ajándékozhatjuk, és aki kapja, ha virágföldbe ülteti a kis formákat, azok meghálálva a törődést, élő, igazi növényként születnek újjá.

pillangoskert.jpg

6-os_pink_szives2.jpg

 

seedbonbon_kepeslap_love_000.jpg

A kis budapesti vállalkozás fontosnak tartja a környezet védelmét, ezért nemcsak maga a termék, hanem a gyártási folyamat, a szállítás, csomagolás is a lehető legkímélőbb eljárással készül. Ráadásul minden egyes darabot kézzel formáznak, ami nem kis teljesítmény és hozzáadott érték. :)

A közelgő Anyák napjára különleges, egyedi ajándék, főleg, ha anyukánk szereti is a növényeket.

Fotók: Seed Bonbon (Facebook, weboldal)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr2313856562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása