Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

Re-design - Gondold újra! pályázat

2015. február 26. - Hagara Nagy Nóra

A Humusz Szövetség meghirdeti a "Re-design - gondold újra!" pályázatot kreatív, újrahasznosítási design ötletek bemutatására.

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design” irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.

Pályázhat minden magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy. Lehetőség van egyéni vagy páros pályázatok benyújtására. 

redesign.jpg

A pályázat témája:
1. kategória: bármilyen használati tárgy készítése a következők valamelyikéből: fölösleges/tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból.
2. kategória: kisebb méretű irodai kellék készítése, ami lehet: kalaptartó, papírtartó, kisszekrény, virágkaspó, asztali-, vagy állólámpa, beltéri recycling designkuka stb.

A beadott pályaműveknél legyen egyértelmű, hogy melyik kategóriában indulnak! Az anyagok beszerzéséről a pályázók maguk gondoskodnak.

 A beadott pályaművek technikai követelményei:

  • Az alapanyagok mindkét esetben régi, felesleges, újrahasznosított-, újrafeldolgozott- vagy maradékanyagok legyenek.
  • A pályamunkához a pályázó adjon rövid (500 karakternyi) leírást, amelyből megismerhetjük az elkészítés folyamatát és a felhasznált anyagok eredeti funkcióját.
  • Beküldendő minden pályaműről minimum 5 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép.

        o A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint
        o 1-1 fénykép készüljön az alapanyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat).

A pályázatok értékelése:

A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri értékeli.  A bírálatok során a közízlést, vagy a kisebbségek jogait, stb. kifejezetten sértő, szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárjuk. Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.
Az alkotásokat a Humusz Szövetség Facebook oldalára is feltöltjük, hogy a közönség szavazatait (like-ok és megosztások) is figyelembe tudjuk venni. A különdíjak kiosztásánál a közönségszavazatok is beleszámítanak. A Facebook-on szavazni március 21. és 29. között lehet.

Eredményhirdetés: 2015. március 31.

Díjazás:

Fődíj: Pályázati kategóriánként 45 ezer forint értékű ajándékcsomag: benne barkács készlet, kreatív könyv és magazin előfizetés a zöld gondolkodás elősegítése jegyében.

Továbbá mindkettő kategóriából több pályamű is kiválasztásra kerül, amelyek Re-Krea különdíjban részesülnek.

Re-design vándorkiállítás

A nyertes és különdíjazott pályaműveket a Humusz Szövetség a 2015. április – október között, az ország 11 helyszínén megrendezésre kerülő országos „Re-design vándorkiállításon” mutatja be.  A kiállítás megnyitójára április 18-án kerül sor a Zöldmag Fesztivál keretében a Magnet Közösségi Házban. Az esemény díszvendége, a pályázat zsűrijének egyik tagja Ullmann Mónika, a közismert színésznő.

A kiválasztott - azaz díjazott - pályaművek Humusz Szövetség irodájába való szállítása és annak költsége a pályázót terheli, és ezt április 10-éig meg kell tennie, hogy az alkotás megjelenhessen a vándorkiállításon.

Beküldési határidő: 2015. március 20. (a benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít):

Beküldési cím: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11. A képeket elektronikus formában várjuk a redesignpalyazat@humusz.hu e-mail címen.

A tárgyban a „Re-design – Gondold újra!” jeligét fel kell tüntetni.
Minden pályaműnél kérjük megadni az alkotó nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefonszám és e-mail).

Egyéb információk:

A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.
A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi tevékenység kizárt.
A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja.

További tájékoztatás kérhető: redesignpalyazat@humusz.hu email címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Szövetség irodájában (1111 Budapest, Saru u. 11.).

Forrás: http://www.humusz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr567221873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.