Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Egy trükkös mutatvány a Víz világnapja margójára

2015. március 22. - Hagara Nagy Nóra

Egy kis víz, néhány csipet fekete bors, és egy titkos hozzávaló kell csak, hogy látványos trükkel kápráztassuk el a be nem avatottakat. Vigyázat! Ha lehull a lepel a titokról, mindenki ki akarja próbálni. Elő hát a fűszerekkel, kísérletezzünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr157291243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

58múltam 2015.03.22. 20:46:52

Grätzer Józsefnek, a rejtvénykirálynak, Karinthy Frigyes titkárának 1935-ben megjelent SICC című könyvében benne van ez a trükk, sőt, a párja is. Ha egy kis darabka szappant mártunk a vízbe (vagy a mosogatószeres ujjunk hegyét), akkor a felületi feszültség csökkenése miatt a a felszínre szórt por szétszalad. Ha viszont nedvszívó anyagot érintünk a víz felszínéhez, akkor az magába szívja a víz egy részét, ami magával viszi a felszíni port, a nedvszívó, pl. kockacukor felé.
süti beállítások módosítása