Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Miben más Európa első műanyagmentes webáruháza?

2015. február 11. - Hagara Nagy Nóra

Ha környezet- és/vagy egészségtudatos ötletről hallok, ami emellett logikus és valahol egyszerű is, akkor szinte biztosra veszem már látatlanban is, hogy németekről lesz szó. A fenntarthatóság és a gyakorlati megvalósítás összekapcsolásában szerintem magasan élen járnak a világon. Képesek az egyszerű emberek szintjén olyan ötletekkel előrukkolni, amivel nem kell kilépni a komfortzónánkból (legalábbis nem annyira, hogy nehezünkre esne) és egyúttal védjük a környezetet vagy éppen egészségünket.

Európa első olyan webáruháza, ahol semmilyen formában nem találunk műanyagot, Plasno néven fut, és tavaly nyár elején indult.

A koncepció egyszerű. Nemet mondanak a műanyag minden válfajának, legyen szó olyan hétköznapi tárgyakról, mint egy müzlistálka vagy éppen egy mobiltartó tok. Irodai címszó alatt elegáns, fa karórákat és kartonbútorokat is vásárolhatunk. De szépségápolási termékeket is találunk, például növényi fogkeféket, natúr szappanokat.

 pastno.jpg

A műanyag nem jelenik meg sem a csomagolásban, sem az összetevők között, helyette természetes, 100%-ban lebomló, BPA-mentes termékekkel foglalkoznak csak. Aki itt vásárol, biztosan nem szennyezi feleslegesen a környezetet.

Na, de akkor mi az, ami műanyagnak látszik? Láthatunk műanyagnak látszó termékeket, amelyek növényekből készülnek, például kukorica-, rizs vagy éppen bambuszrostokból. Ezek tartóssága meglepően jó, sokáig, évekig ugyanúgy bírják, mint a műanyagok. Vagy látjuk, hogy vannak színes szívószálak is, amik megtévesztésig hasonlítanak a hagyományosra, csak éppen papírból készülnek. És arra az 1-2 alkalomra, amire használják a gyerekek, pont elég is, a végén meg a komposztba dobhatjuk.

Jó hír azoknak, akiket kipróbálnák ezt a lehetőséget, hogy aki feliratkozik a hírlevélre, most 5 euró utalványt kap, amit levásárolhat (Németországon belül 30 euró felett ingyenes a házhoz szállítás). Én azt hiszem, le is tesztelem, hogy milyen egy valóban műanyagmentes webáruházból rendelni. Már csak az élmény kedvéért is.

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr817158405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása