Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Schwarzenegger tényleg itt volt, és jól megmondta

2015. február 23. - Hagara Nagy Nóra

Szombat késő délután az emailjeimet töltöttem be, amikor egy jó hír fogadott: Én nyertem meg két darab jegyet a vasárnapi Siker napra a Papp László Sportarénába, ahol a sztárvendég maga Arnold Schwarzenegger volt! Eszembe jutott, hogy valóban, pénteken beregisztráltam egy oldalra, de az esélytelenek nyugalmával, meg is feledkeztem erről.

schwarzi2.jpg

Az időzítés is csodás volt, mert előtte nap kaptam egy szintén örömteli hírt, miszerint egy pályázaton támogatott lettem mint fiatal vállalkozó, és a férjem, aki elkísért, nagyon kedveli Schwarzeneggert, mert ő is komolyan sportolt mindig is, és aki komolyan foglalkozik testedzéssel, nem kérdés, hogy a hétszeres Mr. Olympiát és a hatszoros Mr. Universe-t a legendák között tartja számon. Szóval, jó helyre kerültek a jegyek.

Már 11-kor elkezdődtek a motivációs előadások, mi Rakonczay Gábornál érkezünk, és elég erős kezdésnek ígérkezett, nagyon profi és összeszedett volt, csak egy hibája volt, amit ő maga is sajnált, hogy kb. 10 percet kapott. Hallgattuk volna még. Ezután este fél nyolcig egymást követték az előadók, beszélgetések, zenei műsorok, nagyon sokan léptek színpadra. Nekem kiemelten tetszett és szívemnek erősen motiváló volt Szabó Péter, aki önmagunk szeretését, az önbizalom fontosságát és a megingathatatlan hitünket emelte ki, és Tonk Emil, akinek sztorijai, elgondolkodtató eszmefuttatásait csak úgy szívta magába az ember. Mire eljött az est fénypontja, már kellően izgatottak lettünk.

szabopeter.jpg

tonkemil.jpg

Nem vagyok egy rajongó típus, de én is valósággal kiugrottam a bőrömből, mikor megérkezett Arnold Schwarzenegger. Hiszen ő több, mint A Terminátor, ő mégis csak egy világsztár, álmait megvalósító ember, akinek sikereit nem lehet elvitatni. Nem mindennapi életutat járt be az osztrák kis falucskától Hollywoodon át a kaliforniai kormányzóságig. 67 évesen is fitt, lendületes és aktív, újabb ás újabb tervei vannak: például visszatér a filmvászonra, jön a Terminátor 5, és azt is ígérte, még láthatjuk Magyarországon.

steve.jpg

megjott.jpg

Kb. egy órát beszélt a sikerről, életéről és gondolatairól, előadásának fő vezérfonala a klasszikusnak számító 6 szabálya mentén haladt. Ezek egyik pontjára sem mondhatnánk, hogy újkeletű gondolatok lennének, hiszen a nap folyamán a legtöbb fel-felbukkant többször is, és ha belegondolunk, mindegyik magától értetődő. De hiába tudják ezt sokan, mégis csak keveseknek adatik meg az igazi siker. Ezért, talán a titok az, hogy így együtt állják meg a helyüket. Azt gondolom, minden sikerre vágyó embernek hasznosak lehetnek ezek a tanácsok, érdemes magunkévá tenni ezeket a gondolatokat.

1. Bízz magadban

Mondja ő, pedig még a saját anyukája is kételkedett abban, hogy minden rendben lehet nála, amiért kamaszként nem nőkkel plakátozta ki a szobáját, hanem olajos testű, alsónadrágban pózoló férfiakkal. Ezen ma már nevet, de biztosan nem volt így, amikor az anyja kihívta a családorvost kétségbeesve.

Persze ő csak azért ragasztotta ki a példaképeit, mert minden nap arra akart felkelni, hogy látja az elérendő célját. Testépítő bajnok akar lenni ekkor, és nem is akármilyen. Be is írta magát a sporttörténelembe.

2. Merj nagyot álmodni

Nincs lehetetlen. Minden álmunkat valóra tudjuk váltani, csak kitartónak kell lenni. Ő a kimondhatatlan nevével és erős akcentusával nem sokra számíthatott volna, de nagyratörő volt és hajthatatlan. Mindenben, amit csinált, a legjobb akart lenni. Body builderként is, majd mikor színész lett, a legjobban fizetett színésznek vágyott, és amikor politikusi pályára lépett, akkor sem elégedett meg egy polgármesteri pozícióval, neki a legmenőbb állam, Kalifornia kormányzása lett a célja. És mindez sikerült is neki.

schwarzi.jpg

3. Ne félj a bukástól

Mindig van esély arra, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük, benne van a pakliban. De minden bukásból sokat lehet tanulni, és ettől még fel kell állnunk, és folytatnunk kell az utat a célunk felé.

4. Ne hallgass a kételkedőkre

Életének minden szakaszában voltak olyanok, akik kételkedően fogadták terveit. Hol az akcentusát, hol a származását, hol a testalkatát látták mások akkora akadálynak, hogy csak legyintettek a nagyratörő vágyakra. „Te ez nem tudod megcsinálni.”, „Lehetetlen”. De neki mindig sikerült hátrányait előnnyé fordítani, és sosem foglalkozott a kétkedőkkel. Ha azt hallotta, hogy lehetetlen, rávágta, hogy lehetséges. Sosem hagyta magát lebeszélni, elbizonytalanítani egy kitűzött célról. És azt mondja, hogy másoknak sem szabad a kétkedőkre, negatív hangokra hallgatniuk.

5. Dolgozz keményen

A siker, az eredmények senkinek nem jönnek csak úgy, mert jó helyen volt jókor, vagy mert szerencsésebb lenne bárkinél. Mindenkinek 24 órája van egy napban, s rajtunk áll, mit hozunk ki belőle. Ő minden nap céljainak élt: ha kellett nyelvet tanult, ha kellett iskolába járt munka mellett. Aki nem akar megdolgozni a sikeréért, az nem várjon komoly eredményeket az élettől. Muhammad Ali fiatalkorától kezdve példaképe volt. Tőle szokta idézni azt, hogy amikor megkérdezték Alitól, hogy hány felülést szokott csinálni, ő azt válaszolta: „Nem tudom pontosan, mert csak akkor kezdem el számolni, amikor már elkezd fájni.” És a legtöbb ember itt rontja el. Nem hajlandó szenvedni a céljaiért.

6. Adj vissza abból, amit megszereztél

Ha már elértünk valamit, akkor ideje törleszteni. Lehetőségeinkhez mérten tegyünk a közösségünkért, a társadalmunkért, szolgáljuk az országot, ahol élünk. Mert aki megteheti, annak meg is kell tennie. Ő nem tud nemet mondani a felkérésekre, ahol lehet, segít. Ezért is alapított egy oktatási és kutatóintézetet (Arnold Schwarzenegger Intézet), ahol oktatóként is tevékenykedik.

Én maximálisan elégedett voltam a Siker nap előadóival, tetszett, hogy sok sportolót és Kemény Dénest is hallhattam úgy, ahogy soha máskor. Azt hiszen a vállalkozói lét sokban hasonlít a sportolók életéhez, ezért tőlük sokat tanulhatunk.

Arnold Schwarzeneggert ilyen közelről és ilyen szerepkörben látni élőben, életre szóló élmény, külön öröm, hogy komolyan vette a felkérést, és megtisztelt minket azzal, hogy igazán segíteni akart tanácsaival, tapasztalataival, és nem csak úgy eljött ünnepeltetni magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr727207273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása