Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

CD tokból készült ökonaptár az idei karácsony egyik slágere

2016. november 30. - FeelGreen!

Az újrahasznosítás és a tárgyak kreatív újra felhasználása ma már egyre nagyobb szerepet tölt be a dizájn termékek megalkotásakor, legyen szó ipari formatervezésről vagy éppen kézműves ékszerekről. Vannak klasszikus és elég meghökkentő újrahasználati formák, legutóbb például olyan ékszereket láttam, amelyek viharkárt szenvedett fák letört ágaiból készültek…

De most maradjunk a minden háztartásban porosodó műanyag CD toknál. Rakosgatjuk ide-oda, megvan, ugye? Az I love recycling azonban meglátta a lehetőséget ebben a mindenki által ismert anyagban, és új lelket öntenek a megunt CD tartókba.

Egy csomó féle (kb. 20 féle)  dizájnban készítenek havi felosztású naptár lapokat, melyeket egy apró művelet után, az immár asztali naptártartóként funkcionáló tokba helyezhetünk.

Így aztán új értelmet nyer a naptár és a CD tok fogalma. Egy menő asztali CD naptár art deco stílusban vagy éppen cuki nyuszikákkal és baglyokkal? Vagy egy színezhető mandalás verzió? Netán természetfotókat néznél évközben az asztalodon? Érdemes körülnézni az oldalon, mert az árak is elég jók (1490-1990 Ft), ráadásul lehetőség van választani, hogy saját CD tokunkba tesszük majd a naptárt, vagy kérünk hozzá CD tokot, ami elvileg direkt erre a célra készül.

Fenntartható dizájn?

A naptár készítő fontosnak tartják a környezet védelmét, ezért a naptár lapjait zöld nyomdával gyártják, amely karbonsemlegesen működik, növényi festékeket használ és újrahasznosított papírt.

Mindezekről tanúsítványt is adnak, tehát ha olyan barátunk, rokonunk van, aki szereti az igazi környezetbarát termékeket, melyek ráadásul jól néznek is ki, akkor ez egy jó választás lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr312010904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása