Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Áprilistól az Ikeában már vegán húsgolyókat is vehetünk

2015. február 10. - Hagara Nagy Nóra

Több milliónyi kötbullart, azaz svéd húsgolyót vásárolnak évente az Ikea éttermeiben. A kedvelt húsgolyók jelenleg sertéshúsból készülnek, ámde a PETA állatvédelmi szervezet hatására áprilistól a világ összes bútoráruházában vegán, azaz állati eredetű összetevőtől mentes verzióban is kaphatóak lesznek.

ikea_kotbullar.jpg

A PETA lobbijának köszönhetően ezzel a lépéssel az Ikea is jól jár, hiszen jelentősen csökkenti környezeti terhelését, miután köztudott, hogy az állattenyésztés és a feldolgozás sokkal nagyobb ökolábnyommal és üvegház károsító hatással jár, mint a növénytermesztés, valamint fontos tényezőként jelenik meg az állatvédelem kérdése is, ha a nagyüzemi állattartásra gondolunk.

Tehát elmondhatjuk, hogy Ikea ezzel a lépéssel 2015 áprilisától nemcsak, hogy környezetkímélőbb vállalattá válik, hanem több millió állat életét is megmentetheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr647155257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása