Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Sétálj erdőben, hogy egészségesebb legyél! Megmondták a brit tudósok

2015. március 10. - Hagara Nagy Nóra

Az emberek többségét, ha a természetben tett sétákra gondol, jó érzés tölti el. Bizonyára mindenkinek vannak szép emlékei, élményei, amikor járva az erdőt, mezőt különös meghittség, nyugalom árasztotta el.

Most ennek a megfoghatatlan kellemes érzésnek egy tudományos kutatás is helyt adott, azaz ki lehet jelenteni, hogy a természetben sétálás fizikai és lelki pozitívumokat ad. A brit tudósok most azt bizonyították be, hogy a természetben tett kirándulások egészségesebbé teszik az embert. Javul a légzése, jobban alszik, ezáltal kipihent lesz és szellemi, fizikai erőnléte a nap folyamán aktívabb, termékenyebb.

walk-198883_1280.jpg

A több mint 1900 fő részvételével zajló kutatásból kiderült az is, hogy azok, akik stresszes életet élnek, depresszió szerű tüneteket produkálnak, a közös erdei séták után már kimutathatóan kiegyensúlyozottabbak és mentálisan erősebbek lettek, boldognak vallották magukat és nyitottabbá váltak társas kapcsolatok kialakítására. A csoportos erdei séták során képessé váltak kifelé fordulni, nem a problémáikkal foglalkozni, ami a lelki megnyugváshoz is segítette őket.

A természetjárás további előnye, hogy napsütésben természetes D vitamint raktároz el szervezetünk, ami immunrendszerünkre is jó hatással van. És a leadott kalóriákról, anyagcsere fokozó hatásáról is tegyünk említést.

Szóval, itt a tavasz, irány a friss levegőre megújulni!

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr337256871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása