Ökodizájn és zöld marketing példák a világból

FeelGreen!

Az év legzöldebb irodaépülete az Eiffel Palace

Az év irodája verseny egyik favoritja

2015. február 10. - Hagara Nagy Nóra

Idén ötödik alkalommal hirdették meg Az év irodája versenyt, ahol az Eiffel Palace két kategóriában is nyert. Az év legzöldebb projektje cím mellett, Az év új ingatlanfejlesztése 2014 címet is nekik ítélték oda. A műemlékvédelem mellett is modern és fenntartható szempontokat szem előtt tartó ingatlanfejlesztési projekt joggal lett kategóriagyőztes.

Elnézegetve a Pesti Hírlap egykori épületének mai belső és külső kialakítását, az ötleteket, egyből kitűnik a zöldfal nagyszerűségéből, a kerékpárok gondos elhelyezéséből és az elektromos autó töltőállomásból, valamint a tetőn sorakozó napelemekről, hogy itt valóban nem csak ad hoc szerűen, hanem kompletten, minden mindennel összefüggően valósították meg a terveket.

zoldfaleiffel.jpg

solareiffel.jpg

folyosoeiffel_1.jpg

Az értékelésben is kiemelték, hogy az innovatív, zöld megoldások is elnyerték a zsűri tetszését, illetve dicséretes, hogy az épület kettős környezetvédelmi minősítéssel rendelkező fenntartható irodaépület (LEED Gold, BREEAM Very Good).

Pár perc alatt megismerhetjük a régi-új Eiffel Palace-t!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feelgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr687158191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása